Ontslag in Assen

In de meest gunstige situatie ontstaat er tussen werkgever en werknemer een langdurige en prettige arbeidsrelatie. Het kan echter ook voorkomen dat hier een eind aan komt in de vorm van een ontslag. Hiervoor zijn verschillende procedures, die voornamelijk afhangen van de oorzaak. Onze advocaten uit Assen informeren u hier graag over.

De ontslagreden is doorslaggevend voor de ontslagprocedure. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van ziekte of ongeschiktheid, of kan er ontslagen worden om bedrijfseconomische redenen. In het arbeidsrecht staan alle ontslagregels genoteerd, die voornamelijk dienen ter bescherming van de belangen van werknemers. Werkgevers zijn verplicht om zich te laten informeren over deze regels. In Assen en in de wijde omgeving van Assen kunt u hiervoor bij ons advocatenkantoor terecht.

Ontslagen na een arbeidsconflict?

Het is geen wenselijke situatie als werknemer en werkgever door een arbeidsconflict uit elkaar gaan. Toch komen ontslagen door een conflictsituatie vrij vaak voor. Als de situatie onoplosbaar is, kan de werkgever beslissen om naar het UWV of de Kantonrechter te stappen met een ontslagverzoek. Werknemers kunnen zich echter ook wenden tot de Kantonrechter. Niet alleen om de arbeidsovereenkomst te laten ontbinden, maar tevens voor het eisen van een fikse vergoeding. Het is belangrijk om u altijd deskundig te laten informeren. Aarzel dan ook niet om in Assen of in de regio Assen contact met ons op te nemen.