Gouden handdruk bij ontslag

Een gouden handdruk is een andere benaming voor een ontslagvergoeding. Bij een onvrijwillig ontslag kan de werkgever er voor kiezen om een gouden handdruk toe te kennen als een soort van compensatie voor alle toekomstig te missen loon en/of pensioen.

Dit wordt meestal uitgekeerd bij ontslag zonder goede reden of bij bijzondere omstandigheden. Bij het bepalen van de hoogte van de gouden handdruk worden diverse zaken meegenomen zoals de duur van de arbeidsovereenkomst, de leeftijd van de werknemer en de reden van het stopzetten van de arbeidsovereenkomst.

Gouden handdruk berekenen

De hoogte van de gouden handdruk wordt berekend aan de hand van drie gegevens. Dit zijn het aantal gewogen dienstjaren, het bruto maandinkomen en een correctiefactor. Hierdoor ontstaat de kantonrechtersformule die gehanteerd wordt voor het berekenen van de hoogte van de gouden handdruk. De correctiefactor wordt bepaald door de kantonrechter en is afhankelijk van de reden van ontslag.

Uw advocaat in Assen

Werkt u in Assen of de omgeving van Assen en heeft u vragen met betrekking tot de gouden handdruk? Maak in dat geval vrijblijvend een afspraak door te bellen naar het telefoonnummer 0592 - 79 90 52.Ook kunt u contact met ons opnemen door het contactformulier op de website in te vullen.